Bustiere Medicale - producator unic in Romania Companie certificata ISO 9001:2015

Politica de securitate a datelor GDPR

1. Introducere

TEX ACCES MCV, cu sediul social in Bragadiru, str. Maracineni nr. 22D, numar de inregistrare fiscala/ CUI RO16649455 isi asuma angajamentul de a proteja datele cu caracter personal ale persoanelor vizate si de a se conforma prevederilor legale si de reglementare aplicabile privind protectia acestora.

Această politică este adoptată de către conducerea TEX ACCES MCV in relatiile cu partile interesate pentru derularea relatiilor comerciale.

Această politică oferă elemente despre ce fel de date cu caracter personal sunt prelucrate, despre temeiul prelucrarii, modul în care sunt utilizate cu caracter personal și catre cine sunt distribuite cu caracter personal, durata pastrarii datelor si drepturile persoanelor vizate. Vom revizui periodic principiile privind securitatea datelor cu caracter personal si a informatiilor prezentate in continuare, aceste principii conțin angajamentul nostru de a proteja securitate datelor si informatiilor partenerilor noștri, online și offline.

Asigurarea securitatii datelor dvs. personale este un factor important pentru TEX ACCES MCV de care ținem seama în cadrul in relatiile cu toate partile interesate. Ne angajăm să fim transparenți și deschiși. Această politică privind securitatea explică modul în care primim date despre dvs. și cum le gestionam din momentul în care o deținem.


2. Ce date cu caracter personal colecteaza TEX ACCES MCV?Cum obținem informații despre dvs.?

Pentru noi, "date cu caracter personal" înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoana vizată"); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, adresa de email, telefon, adresa fizica, un identificator online.

Oricare dintre date care nu se încadrează în această definiție constituie „date fără caracter personal”. Compania noastră va procesa următoarele date cu caracter personal: nume, functie, adresa de e-mail, numar de telefon, pe care le detinem despre dumneavoastră, in temeiul relatiilor contractuale sau in baza cerintelor legale aplicabile TEX ACCES MCV proceseaza datele celor care acceseaza site-urile www.bustieremedicale.ro, www.maamgarments.com sau prin alte canale de comunicare (telefonic), respectiv persoane fizice - clienti sau potentiali clienti, reprezentanti (spre exemplu: directori, administratori, asociati, imputerniciti, persoane de contact) ai clientilor sau potentialilor clienti , furnizori sau parteneri de afaceri, angajati si colaboratori .


3. Cum prelucram datele?

Prelucram doar datele necesare pentru a realiza activitatile comerciale specifice domeniului nostru de activitate, pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra.

Nu colectam in mod normal date personale cu caracter special.

Nu colectam date personale ale minorilor in relatia cu partenerii nostri externi sau interni.


4. Cum obținem datele cu caracter personal despre dvs.?

Orice date care nu se încadrează în definiția de mai sus constituie „date fără caracter personal”. TEX ACCES MCV proceseaza datele cu caracter personal ale celor care cumpara produsele noastre, acceseaza website-urile noastre sau comunica cu noi pe diverse canale de comunicare (email, fax, posta, instalniri, participare la expozitii etc.

In cazul personalelor enumerate mai sus, TEX ACCES MCV poate colecta si prelucra urmatoarele tipuri de date cu caracter personal astfel.

- obtinem date cu caracter personal in mod direct de la persoane fizice, in diferite moduri, incluzand urmatoarele modalitati: contact direct in cadrul intalnirilor de afaceri, telefonic, primirea de date pe email/ fax in cadrul relatiilor comerciale, trimiterea de cereri si completarea unor contracte si a altor documente comerciale, completarea unor formulare online, abonarea la newsletter, vizitarea sediului sau trimiterea de CV-uri pentru angajarea pe posturile vacante din cadrul societatii.

- putem obtine date cu caracter personal si din urmatoarele surse: cataloage profesionale aplicabile domeniului nostru de activitate, prin participarea la expozitii, conferinte, site-uri profesionale si/sau retele sociale, in cazul in care accesati pagina noastra oficiala de Facebook, LinkedIn, Twitter etc., noi vom colecta informatiile privitoare la contul dumneavoastra. Aceste categorii de informatii pot cuprinde numele dumneavoastra, adresa de e-mail, functie, alte informatii aditionale despre dumneavoastra;


5. Temeiul legitim al prelucrarii datelor cu caracter personal

Ne intemeiem prelucrarile de date cu caracter personal pe urmatoarele temeiuri legitime:

- temei legitim de business: Putem prelucra date cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, precum si in cadrul demersurilor premergatoare incheierii unui contract, sau post vanzare atunci cand ne solicitati informatii comerciale sau va funizam informatii de interes conform domeniului nostru de activitate;

- prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care ne revine;

- consimtamant: atunci cand prelucrarea nu are la baza o obligatie legala sau nu decurge din indeplinirea obligatiilor legate de funizarea produselor si serviciilor noastre, relizarea obligatiilor contractuale putem prelucra date cu caracter personal numai in pe baza consimtamantului persoanei vizate.


6. In ce scop procesam datele personale?

Prelucrare înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea;

TEX ACCES MCV proceseaza date cu caracter personal pentru sprijinirea procesului de furnizare a produselor proprii. In continurea sunt enumerate cateva situatii:

- Trimiterea ofertelor solicitate prin intermediul formularului de contact, prin e-mail, telefon, Whatsapp

- executarea unei operatiuni de facturare/ plata),

- prelucrarea oricaror alte solicitari primite online, inclusiv formularea de raspunsuri la solicitari;

- incheierea si executarea de contracte (spre exemplu: pentru incheierea unui contract de vanzarea de produse)

- administrarea si intretinerea website-ului;

- activitati de recrutarea si selectie de candidati calificati, capabili sa ocupe posturile vacante din cadrul companiei;

- pentru analize interne destinate imbunatatirii si dezvoltarii de produse si servicii,

- pentru identificarea si prevenirea riscurilor comerciale, prin transmitere de oferte comerciale generale sau personalizate partenerilor.

- Indeplinirea obligatiilor legale.


7. Catre cine si cand poate transfera TEX ACCES MCV datele personale?

- Atunci când cerintele de reglementare ne impun acest lucru. Ne conformăm cerintelor legale ori de câte ori primim cereri legate de dvs. de la autoritati sau în cazul unui proces. Vă vom informa atunci când ni se va cere să oferim datele dvs. personale în acest mod, cu excepția cazului în care acest lucru ni se interzice prin lege.

Atunci când primim astfel de cereri, difuzăm datele personale numai dacă suntem convinși, cu bună credință, că legea ne cere să o facem. Nimic din această informare nu vizează limitarea mijloacelor legale de apărare sau obiecțiile pe care le-ați putea avea față de solicitarea unui terț de a divulga informațiile dvs.

- Atunci când credem că este necesar pentru a împiedica prejudicierea dvs. sau a altor persoane. Vom partaja cu dvs. informații în această manieră numai dacă apreciem în mod rezonabil, cu bună credință, că este necesar pentru protejarea drepturilor, proprietății și securității dvs., ale altor parteneri, ale TEX ACCES MCV.

-Companiilor care ne ofera suport in desfasurarea activitatii noastre (furnizori servicii pentru infrastructura IT, sisteme de comunicatii, servicii de arhivare etc);

- Dacă statutul TEX ACCES MCV, structura noastră organizațională se modifică (dacă inițiem un proces de restructurare, dacă suntem achiziționați sau dacă intram in insolventa sau declarăm faliment), putem transmite datele dvs. unei societăți succesoare sau afiliate sau altor parteneri conform cerintelor de reglementare aplicabile.

De asemenea, putem sa comunicam date cu caracter personal unor terte parti in scopul imbunatatirii calitatii produselor si serviciilor pe care le furnizam. Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale TEX Acces MCV. in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.


8. Depturile persoanei vizate

In calitate de persoana vizata, aveti urmatoarele drepturi:

• dreptul de a solicita un raport privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale dvs. aflate in posesia TEX ACCES MCV;

• de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;

• dreptul la portabilitatea datelor, daca prelucrarea are la baza consimtamantul, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a solicita TEX ACCES MCV sa furnizeze datele cu caracter personal obtinute direct de la persoana vizata si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator;

• dreptul de a solicita TEX ACCES MCV sa rectifice oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;

• dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu mai sunt necesare/ dreptul de a fi uitat;

• in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii;

• daca prelucrarea se bazeaza pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplica).

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datata si semnata la urmatoarea adresa: Bucuresti, Calea Rahovei 266-268, Electromagnetica corp 1, cam. 12 sau in format electronic la comenzi[@]bustieremedicale.ro pentru va informa privind masurile de securitate implementate In cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea „dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

Va este recunoscut dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal sau justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal care v-au fost incalcate. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.


9.Perioada de pastrare a datelor cu caracter personal

Vom stoca datele cu caracter personal necesare prestarii serviciilor conform obiectului de activitate, pentru a pastra legatura cu persoanele vizate si pentru a ne conforma obligatiilor legale aplicabile.

Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare si a interesului de protejare a drepturilor persoanelor vizate.

Pentru exercitarea acestor drepturi va incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datata si semnata la Bucuresti, Calea Rahovei 266-268, Electromagnetica corp 1, cam. 12 sau in format electronic la comenzi[@]bustieremedicale.ro pentru va informa privind masurile de securitate implementate In cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea „dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

TEX ACCES MCV va stabili ca are un interes legitim sau o obligatie legala de a prelucra in continuare datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri, veti fi informati in mod corespunzator in acest sens. Estimam ca activitatile de prelucrare prezentate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

Scopul prelucrarii/ Durata pastrarii datelor:

1- Activitati de marketing direct/ pana la informare de renuntare la aceasta prelucrare venita de la persoana vizata.

2- Newsletter/ pana la dezabonare

3- Navigarea pe site-ul web si utilizarea cookie-urilor/ 3 ani

4- Date personale obtinute de la potentiali candidati pentru recutare/ 3 ani sau pana la informare de renuntare la aceasta prelucrare venita de la persoana vizata.

5- Comunicare comerciala fara a se ajunge la incheierea contractului/ 3 ani sau pana la informare de renuntare la aceasta prelucrare venita de la persoana vizata.

6- Date personale continute in facturi, chitante, avize de expeditie, alte documente contabile si financiare / 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite

7- Date personale specifice relatiei contrctuale / 5 ani dupa incetarea efectelor contractului.

De asemenea, nu păstrăm datele dvs. personale mai mult decât este necesar, astfel că le păstrăm numai o perioadă suficient de lungă pentru a îndeplini scopul în care le-am colectat. De îndată ce nu mai avem nevoie de ele, inițiem acțiuni de distrugere a acestora, cu excepția cazului în care legislația ne impune să le păstrăm o perioadă mai lungă de timp.

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, iar TEX ACCES MCV nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, se vor aplica masuri care vizeaza stergerea, anonimizarea, arhivarea, distrugerea in conformitate cu procedurile legale aplicabile si cerintele de protejare a intereselor persoanelor vizate.


10. Ce masuri de securitate utilizeaza TEX ACCES MCV pentru protejarea datele dvs. personale?

Ne angajăm să protejăm datele dvs. personale de îndată ce suntem în posesia lor. Implementăm măsuri de securitate organizatorice și tehnice. În ciuda eforturilor noastre, în cazul în care vom identifica o breșă de securitate, vom lua masurile de securitate adecvate, in situatai in care drepturile dvs. va sunt incalcate vă vom informa, în așa fel încât să puteți iniția măsuri de protecție adecvate.

Pentru protejarea informatiilor personale despre dvs., TEX ACCES MCV utilizeaza tehnologii de criptare si pseudonimizare. Chiar daca utilizam aceste tehnologii si alte masuri de securitate pentru a proteja informatiile confidentiale si a oferi securitatea corespunzatoare, nu garantam ca informatia transmisa prin Internet este securizata 100%, sau ca aceste transmisii nu vor fi intarziate, intrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori. Prelucarea si transmiterea de date personale este afectat de riscuri de securitate.

TEX ACCES MCV utilizează procedurile de securitate și garanțiile pe care le consideră adecvate pentru protejarea datelor personale ale partenerilor noștri sau alte persoane care le furnizează companiei. Scopul nostru este de a preveni accesul neautorizat, de a menține acuratețea datelor, de a asigura utilizarea adecvată a datelor și de a proteja împotriva datele impotriva pierderii confidentialitatii, stergerii, utilizării greșite sau modificării informațiilor aflate sub controlul. TEX ACCES MCV.


11. Ce se întâmplă în cazul în care modificăm prezenta politică privind protectia datelor personale?

S-ar putea să fie nevoie să modificăm această politică. Actualizările vor fi publicate pe site-ul companiei. Dacă modificările sunt substanțiale, vom anunța actualizarea prin canalele de comunicare obișnuite sa se faca astfel de anunțuri.

Continuarea utilizării de către dvs. a serviciilor TEX ACCES MCV după data intrării în vigoare a acestor modificări constituie acceptarea de către dvs. a acestor modificări.

Pentru a vă ușura efortul de examinare, vom publica versiunea si data de intrare în vigoare în partea inferioara a documentului.


Contactează TEX ACCES MCV

Dacă doriti să corectati datele dvs. personale sau alte informații, să modificati modul in care colaboram si prelucram aceste date sau daca doriti sa adresati întrebări despre politicile noastre aplicabile securitatii prelucrarii datelor personale ale dvs., vă rugăm să ne contactați la datele de contact de mai jos:

TEX ACCES MCV

Bucuresti, Calea Rahovei 266-268, Electromagnetica corp 1, cam. 12

sau in format electronic la comenzi[@]bustieremedicale.ro